Kavalahden leirikeskus

Kavalahden leirikeskus sijaitsee kumpuilevassa ja vehreässä länsiuusmaalaisessa mäntymetsässä. Leirin sydän on ruohoinen keskusaukio, jolle keskiaikapaviljongit pystytetään. Keskusaukio rajoittuu yhdestä reunastaan hiekkarantaan ja saunoihin, toisesta reunastaan navetasta remontoituun ruokalarakennukseen. Ruokalarakennusta pienempi päärakennus piilottelee puiden välissä keskusaukion yläpuolella. Päärakennuksessa on tusina sänkyjä ja kaikkien leiriläisten käytössä oleva keittiö. Kavalahden mökit sijaitsevat metsän siimeksessä vielä hieman ylempänä, vajaan 100 metrin päässä keskusaukiolta. Nuotiopaikkojakaan ei ole unohdettu, sellainen löytyy leirialueen alaosasta.

Kavalahdessa on useita erilaisia telttailualueita. Keskusaukio on varattu keskiaikateltoille ja se tulee olemaan suhteellisen tiiviisti pakattu. Muut, kaikenlaisille teltoille sopivat, telttailualueet ovat Kavalahden alueen reunamilla, yksi parkkipaikan läheisellä aukiolla ja toinen metsässä päärakennuksen yläpuolella. Jokaisen telttailualueen läheltä löytyy huussi, parkkipaikan viereisellä alueella on myös kätevä katoksellinen leirikeittiö.

Järven rannassa on kaksi saunaa, iso ja pieni. Isommassa saunarakennuksessa on kaksi sähkösaunaa pukuhuoneineen ja lämminvesivaraaja sekä erillinen takkahuone. Pieni sauna aivan järven vieressä on perinteinen puusauna ja aikaisempien kesien perusteella Kavalahden parhaat löylyt saa, jos viitsii lämmittää tuon pikkusaunan.

Kuvannut Katheryn HebenstreitzKuvannut Flavius&Pelinor
Kuvannut Flavius&PelinorKuvannut samat herrat

Katso myös Kavalahden omat esittelysivut.

Ajo-ohjeet

Ajaminen lännestä (Turun suunnasta)

Huom!
Tässä Nuijasodan alkuperäiset ajo-ohjeet. Via Michelin tarjoaa välille Turku-Björnvikintie 109 reittiä Turku-Salo-Tammisaari-Karjaa-tie 51-Björnvikintie (eli tie E18/1 - 52 - 25 - 51 - Björnvikintie). Ainakin ostoksia ajatellen tämä jälkimmäinen on järkevämpi reitti, koska lännestä tultaessa lähin Alko ja isompi market löytyvät juuri Karjaalta.

 1. Aja Turusta ykköstietä (tie E18) Saloon asti.
 2. Käänny Salossa ensin oikealle, tielle 52 (Perniön suunta), ja sitten Salon kirkon tienoilla vasemmalle, tielle 186, Kiskon ja Inkoon suuntaan.
 3. Aja tietä 186 lähes Inkooseen asti, kunnes tulet tien 51 risteykseen (rannikkotie Kirkkonummi-Karjaa). Käänny tielle 51 Hangon suuntaan eli oikealle.
 4. Aja tietä 51 2,7 kilometriä. Laita vilkku päälle 2,6 km satamien liittymästä ja ala hidastaa ajoissa. Käänny suorassa kulmassa vasemmalle Björnvikintielle.
 5. Aja Björnvikintietä noin 1,5 kilometriä ja olet Kavalahden pysäköintipaikan kohdalla. člä välitä kyltistä "Yksityisalue" vaan käännä vasemmalle päästäksesi pysäköintipaikalle.
  Huom! Aja varovaisesti, tie on erittäin kuoppainen!
 6. Jätä auto pysäköintipaikalle ja kävele tullille jatko-ohjeita varten.

Ajaminen pohjoisesta ja idästä

Huom! Kehä I länteen ja sitten kääntö tie 51:lle Hankoon on idästä tuleville lyhyempi, muttei välttämättä yhtään nopeampi reitti kuin Kehä III.
Vinkki: Isot ostokset kannattaa tehdä Kirkkonummen Prismassa, joka on tie 51:n vieressä ja löytyy Kirkkonummen (keskustan) viittoja seuraamalla; kaupan yhteydessä on myös Alko. Ensiavun liikennemerkkiä seuraamalla puolestaan löytää Lidlin, joka tulee vastaan vähän ennen terveyskeskusta.

 1. Aja kohti etelää, kunnes tulet Kehä III:lle (tie 50). Käänny oikealle suuntaan "Kehä III länteen".
 2. Aja Kehä III:n loppuun asti (noin 30-40 km), missä Kehä yhtyy tiehen 51 (= Länsiväylän jatko).
 3. Käänny oikealle (tielle 51) suuntaan Hanko. Aja Kirkkonummen ja Inkoon taajamien ohi ja jatka Hangon suuntaan tiellä 51.
 4. Aja viitan "Satamat" ohi ja jatka Hangon suuntaan vielä 2,7 kilometriä. Laita vilkku päälle 2,6 km satamien liittymästä ja ala hidastaa ajoissa. Käänny suorassa kulmassa vasemmalle Björnvikintielle.
 5. Aja Björnvikintietä noin 1,5 kilometriä ja olet Kavalahden pysäköintipaikan kohdalla. člä välitä kyltistä "Yksityisalue" vaan käännä vasemmalle päästäksesi pysäköintipaikalle.
  Huom! Aja varovaisesti, tie on erittäin kuoppainen!
 6. Jätä auto pysäköintipaikalle ja kävele tullille jatko-ohjeita varten.

Ajaminen Helsingistä

 1. Etsiydy sopivinta reittiä (Kehä I länteen, Kehä III länteen, Länsiväylä Ruoholahdesta) tielle 51 kohti Hankoa.
 2. Aja Kirkkonummen ja Inkoon taajamien ohi ja jatka Hangon suuntaan tiellä 51.
 3. Aja viitan "Satamat" ohi ja Hangon suuntaan vielä 2,7 kilometriä. Laita vilkku päälle 2,6 km satamien liittymästä ja ala hidastaa ajoissa. Käänny suorassa kulmassa vasemmalle Björnvikintielle.
 4. Aja Björnvikintietä noin 1,5 kilometriä ja olet Kavalahden pysäköintipaikan kohdalla. člä välitä kyltistä "Yksityisalue" vaan käännä vasemmalle päästäksesi pysäköintipaikalle.
  Huom! Aja varovaisesti, tie on erittäin kuoppainen!
 5. Jätä auto pysäköintipaikalle ja kävele tullille jatko-ohjeita varten.