Turnajaisia ja sotia - taistelutoiminta Nuijasodassa

Turnajaiset

Higlander tourney - Maanantaina 17.7. klo 14.30-16.30
Higlander tourney organized by sir Torbjörn Årbryte in wandering tradition that originated in faraway kingdom of Lochac

Piraattiturnajaiset - Maanantaina 17.7. klo 19.30-20.30
Maanantaina 17.7.2017 järjestetään jälleen perinteiset piraattiturnajaiset. Sopivan piraattihenkisesti taistellaan tälläkin kertaa. Mukana myös ananakset (ehkä).

Vyöttömien turnajaiset - Tiistainta 18.7. klo 15.30-17.30
Vyöttömät taistelijat (muut, kuin ritarit) pääsevät jälleen mittelemään keskenään ilman ritareiden sekaantumista tiistaina 18.7.2017 vyöttömien turnajaisissa.

Järven Rouvan turnajaiset - Keskiviikkona 19.7. klo 14.30-16.30
Paroni Mikael Rantzow isännöi turnajaiset keskiviikkona 19.7.2017.

Kuulkaa! Kuulkaa! Kuulkaa! Mitä jaloimman paronittaremme rouva Maryanin nimissä Julistan kaikille nuhteettomille ruhtinaille, paroneille, ritareille ja herrasmiehille että taasen on Järven Rouva kutsunut kokoon esitaistelijansa punnitakseen kaikkien niiden Uljautta ja Kuntoisuutta, jotka haluavat näyttää arvonsa jaloissa aseleikeissä Hänen leppeiden vesiensä äärellä siinä suuressa Ylimysten kokoontumisessa, jota Nuijasodaksi kutsutaan, keskiviikkona, se on 19. päivänä heinäkuuta tänä kuluvana vuonna. Kaikki ne, jotka osaa tahtovat ottaa, tulkoot Kavalahteen näiden turnajaisten aattona, valmiina esittämään vaakunansa ja kypäränsä koristeineen paikassa jonka turnajaisten airuet määräävät, että heidät voidaan tunnistaa ja esitellä jalosukuisille Neidoille ja Rouville jotka antakoot mielipiteensä heistä turnajaisten tuomareille. Ja turnajaiset alkavat kun puolipäivä on mennyt turnajaiskehässä Järven rannalla, jossa on esillä kilpiä, joihin on kuvattu erilaisia astaloita. Ne jotka haluavat taistella astukoon silloin esiin, koskettakoon yhtä kilvistä ja Järven Rouva lähettää heille vastustajan. Ja nämä ovat taisteluiden säännöt: Kaikki ottelut käydään samanlaisin asein. Jokaisen iskun jälkeen taistelijat odottakoon tuomareiden lupaa ennekuin aloittavat uudestaan. Kaikki ottelut jatkuvat kunnes toista taistelijaa on lyöty kolmasti tai kunnes tuomarit sanovat että tarpeeksi on tehty. Ja aseen menetys laskettakoon yhdeksi osuneeksi iskuksi, samoin kaatuminen maahan. Ja otteluita käytäköön kokonaisen tiiman verta tai kunnes Järven rouva on nähnyt tarpeeksi tehdyn. Ja tämän mitä jaloimman asetyön voittajan valitsee Hänen Ylhäisyytensä, Järven Rouva ja julistetaan Hänen sopivaksi katsomanaan aikana. Hänen Ylhäisyytensä palveluksessa, Mikael Rantzow, Dragon Steel pursuivant

Nordic 1000 - Torstaina 20.7. klo 14.30-17.00
Legendaarisen Nordic tonnin seuraava turnajainen taistellaan Nuijasodassa torstaina 20.7.2017. Pisteiden saalistaminen on varmasti ihan yhtä raskasta, kuin tähänkin asti.

Oikean ja Jalon taidon turnajaiset - Torstaina 20.7. klo 19.00-20.30
Nimi kertoo kaiken, eikö? Torstaina 20.7. taistellaan myös teräsmiekkojen kera, mutta tästä tulee lisätietoa tapahtumassa.

Apinasaaren kalpaturnajaiset - Lauantaina 22.7. klo 14.00-15.30
Turnajaisviikon päättää lauantaina 22.7. taisteltava Apinasaaren Apinan kalpaturnajaiset. Kuka onkaan tällä kertaa urhoollisin ja seuraava Apinasaaren Apinan esitaistelija?

Sota

Perinteinen Nuijasota huovien ja talonpoikien välillä soditaan jälleen kaksipäiväisenä. Sotapäivät ovat jälkimmäisen viikonlopun perjantai sekä lauantai (10.30-13.00).